Att bo hos oss


BRF Kräklan 6 styrs av styrelsen som tillsätts på årsstämman varje vår. På stämman har varje medlem en röst (en röst per bostadsrätt). Styrelsen ansvarar för att huset underhålls och för att sköta det övergripande och löpande ansvaret över föreningen. Styrelseledamöterna har t.ex. tillgång till föreningens bankkonto och köper in tjänster som sophämtning och olika renoveringar.

Föreningen har en Facebookgrupp som där alla medlemmar kan ha kontakt med varandra och där också styrelsen lämnar löpande information.

Föreningen har också särskilda trivselregler som alla medlemmar får, så att vi tillsammans hjälps åt att visa hänsyn till varandra.

Andrahandsuthyrning

En bostadsrätt får hyras ut i andra hand om det finns beaktansvärda skäl för detta, som t.ex. att prova på att vara sambo, studier eller arbete på annan ort. Den som vill hyra ut sin bostadsrätt i andra hand måste ha styrelsens godkännande innan inflyttning sker. En avgift tas ut för uthyrningen enligt stadgarna.

Förråd och förvaring

Alla lägenheter har ett tillhörande förråd och det finns även ett stor cykel- och barnvagnsförråd. Det finns också ett särskilt hobbyrum för medlemmar som gillar att måla och snickra.

Fiber

Fiber via A3 ingår i avgiften till föreningen. Det behövs en router till nätverksdosan som finns i varje lägenhet.

Försäkring

Bostadsrättsföreningen har en försäkring som gäller för hela fastigheten, men den gäller inte för de enskilda lägenheterna och de olyckor som kan inträffa där. Alla medlemmar måste därför ha ett bostadsrättstillägg till sin egen hemförsäkring.

Husdjur

Husdjur får inte vara i de allmänna utrymmena, dvs. trapphus, tvättstuga och källare. Rastning av hund eller katt är förbjuden på gården runt huset. Hund måste
hållas kopplas inom området.

Matavfalls- och källsortering

Huset har matavfallsortering via Stockholms stad som ser till att matresterna blir biogas och biogödsel. Papper, kartong, plast, metall och glas lämnar du vid återvinningsstationerna vid Aspuddens T-banestation. Shellmacken på Hägerstensvägen tar emot färg och miljöfarligt avfall.

Parkering

Huset har elva parkeringsplatser som medlemmarna kan ställa sig i kö till. Kötiden beror på om någon med parkeringsplats flyttar så det går inte att säga något om hur lång den är.

Städning

Huset anlitar en firma för trappstädning varannan vecka.

TV/Bredband

Föreningen har som grundutbud SVT1, SVT2 och TV4. Det finns uttag för kabel-TV och bredband via ComHem i samtliga lägenheter.

Tvättstugan

Alla som bor i föreningen har tillgång till den gemensamma tvättstugan som finns i port 19. Där finns det två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Varje tvättpass varar tre timmar.

Utomhus

På framsidan av huset har vi blomsterrabatter och träd, på baksidan har vi de gemensamma bärodlingarna och vår grillplats som alla medlemmar har tillgång till. Vi sköter själva om marken. På städdagarna hjälps hela huset åt med underhållet och grillar sedan tillsammans.

Snabba vägar:

Frågor om avgiften: Sveriges bostadsrättcentrum (SBC), www.sbc.se eller 0771-722 722

Beställning av portnycklar (de kantiga): Kontakta styrelsen på brfkraklan6[at]gmail.com

Fiber: A3, www.a3.se eller 0770-910 000

TV/Bredband: ComHem, www.comhem.se eller 90 222

Akuta fel (t.ex. vattenläckor): Dygnet Runt Service Fastighetsjour AB, www.dygnet.se eller 08-187 000. kontakta styrelsen. Observera att du betalar själv för utryckningar som inte är akuta. För låsöppning, kontakta låsfirma.